Τα τελευταία χρόνια υπάρχει ξεκάθαρη παγκόσμια στροφή προς την ηλεκτροκίνηση η οποία δεν ακολουθήθηκε από τη χώρα μας λόγω του δυσμενούς οικονομικού κλίματος. Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο πάρθηκαν μέτρα με  σκοπό την προώθηση. Έχει αποφασιστεί η διάθεση συνολικά του ποσού των 100 εκατομμυρίων ευρώ για την επιδότηση της αγοράς αυτοκινήτων, μοτοσικλετών, ποδηλάτων και πατινιών, ειδικότερα για:

Φυσικά πρόσωπα:

Ειδικότερα όσον αφορά τα Ι.Χ. ηλεκτρικά αυτοκίνητα η επιδότηση αυτή φτάνει στο 20% της λιανικής προ φόρων αξίας του αυτοκινήτου για αυτοκίνητα με αξία εώς 30.000€ με ανώτερο όριο τις 6.000€. Για αυτοκίνητα με λιανική προ φόρων αξία άνω των 30.000€ το ποσοστό της επιδότησης μειώνεται στο 15% και όριο τα 6.000€. Στην περίπτωση στην οποία υπάρχει και παλιό όχημα για απόσυρση τότε η επιδότηση αυξάνεται κατά 1.000€ με την απόσυρση του. Επιπλέον προβλέπεται η επιδότηση για την αγορά οικιακού φορτιστή με το ποσό των 500€.

Ταξί:

Για τα ταξί προβλέπεται επιδότηση 25% επί της λιανικής προ φόρων αξίας και έως 8.000€ αμιγώς ηλεκτρική αυτοκίνητα. Για τα υβριδικά αυτοκίνητα με ρύπους μέχρι 50gr2/km(Plug-in Hybrid)  προβλέπεται επιδότηση 15% επί της λιανικής προ φόρων αξίας εώς του ποσού των 5.500€. Σε περίπτωση αποσύρσης παλαιού ταξί προβλέπεται επιδότηση ύψους 2.500€.

Νομικά πρόσωπα (Εταιρείες):

Επιδότηση της τάξης του 15% επί της λιανικής προ φόρων αξίας του αυτοκινήτου μέχρι του ποσού των 5.500€. Για υβριδικό όχημα μεταφοράς εμπορευμάτων μεικτού βάρους εώς και 3,5 τόνους προβλέπεται επιδότηση 4.000€. Κάθε εταιρεία ανεξαρτήτως μορφής και μεγέθους δικαιούται 3 οχήματα με εξαίρεση τα νησιά όπου ο αριθμός ανεβαίνει στα έξι οχήματα.

Α.Μ.Ε.Α. και πολύτεκνοι 

Προβλέπεται επιπλέον επιδότηση της τάξης των 1.000€

Επιπλέον μέτρα:

Τα επιπλέον μέτρα για την προώθηση της ηλεκτροκίνησης και τη στροφή της χώρας σε καθαρές πηγές ενέργειας είναι τα παρακάτω:

  1. Γίνεται υποχρεωτική η εγκατάσταση υποδομών φόρτισης ηλεκτρικών αυτοκινήτων στα νέα κτίρια, πράγμα το οποίο ισχύει σε πολλές χώρες της Ευρώπης εδώ και αρκετά χρόνια
  2. Θέσπιση κινήτρων για την προσέγγιση παραγωγικών επενδύσεων για όλη την αλυσίδα της ηλεκτροκίνησης.
  3. Θέσπιση ελεύθερης στάθμευσης των ηλεκτρικών οχημάτων, καθώς και λήψη μέριμνας για την χωροθέτηση θέσεων στάθμευσης και φόρτισης των οχημάτων στους δήμους.
  4. Σταδιακή αντικατάσταση των οχημάτων του Δημοσίου με τα αντίστοιχα ηλεκτρικά.
  5. Καθίσταται υποχρεωτική η εγκατάσταση σημείων φόρτισης σε κάθε νέο κτίριο και διευκολύνεται η εγκατάσταση τέτοιων σταθμών στα υφιστάμενα κτίρια.
  6. Ανάπτυξη υποδομών του δικτύου ώστε να γίνουν ανταγωνιστικές υπηρεσίες φόρτισης των ηλεκτρικών οχημάτων, μέτρο που θα βοηθήσει νέες επενδύσεις.
  7. Τέλος, νομοθετούνται οι κανόνες ασφαλείας για την εγκατάσταση και λειτουργία των σταθμών φόρτισης καθώς και η εκπαίδευση των τεχνικών και των συνεργείων.
ανστασιος αβραμιδης
ανστασιος αβραμιδης
2024-04-29
Σωστό....
Mixalis Liousias
Mixalis Liousias
2024-04-18
Ευχαριστώ τον Θοδωρή για την βοήθεια και την υποστήριξη σχετικά με την εισαγωγή του αυτοκινήτου μου από την Γερμανία καθώς ήταν άψογος επαγγελματίας και πλήρης διαφάνεια σχετικά με την όλη διαδικασία από την εύρεση του οχήματος εώς και την παράδοση του.
Fotis D
Fotis D
2024-04-18
Theodore was great, reassuring and handling everything like a champ, advising me on the correct car for me and taking care of any mishaps! Highly recommended!
ILIAS TYRELIS
ILIAS TYRELIS
2024-03-13
Ο Κος Χρήστου ανέλαβε νά μεταφερθεί τό αυτοκίνητο πού επέλεξα από τήν Γερμανία στήν πόρτα μου. Προηγουμένως μέ είχε ενημερώσει μέ μεγάλη ακρίβεια γιά τά ποσά πού θά πλήρωνα στό Τελωνείο και γιά τήν έκδοση αριθμού. Οι συνεργάτες του άριστοι και ικανότατοι. Τόν ευχαριστώ πολύ γιά όλα.
Dionisis Kokkotos
Dionisis Kokkotos
2024-03-12
Άριστη εξυπηρέτηση και επαγγελματισμός. Προβλήματα και δυσκολίες από άλλον εμπορο τα έλυσε ο Θοδωρής!!
Giannis Vekris
Giannis Vekris
2024-02-28
Το Ευχαριστώ είναι πολύ λίγο για τον ΚΥΡΙΟ Χρίστου άψογος επαγγελματίας! ! Άριστη εξυπηρέτηση Πολύ φιλικός πάντα απαντούσε στο τηλ,τον συνιστώ ανεπιφύλακτα !!!,
Domenico
Domenico
2024-02-20
Thanks To 'Car for you' for getting my wife her dream car, all so smoothly and very professionally. They were very quick to respond and very informative from the get go and even the after sales was pretty impressive. Thank you Theodore and team, hopefully we get to bring another car in the near future. Domenico
Haris Gogas
Haris Gogas
2024-01-23
Άριστη εξυπηρέτηση, επαγγελματισμός και φυσικά το αποτέλεσμα ένα άψογο αυτοκίνητο χωρίς καμία ταλαιπωρία από Γερμανία. Συγχαρητήρια και ευχαριστώ και πάλι τον Θοδωρή. Άψογη μεταφορική, γάτος εκτελωνιστής και φυσικά ο μαέστρος Θοδωρής δίνει ρέστα. Με κλειστά μάτια θα εμπιστευτώ ξανά την Car For You.
Panagiotis Vlachalis
Panagiotis Vlachalis
2024-01-19
Πρώτη φορά αγοράσα αυτοκίνητο από Γερμανία, συνιστώ την έταιρεια ανεπιφύλακτα, την χαρακτηρίζει επαγελματισμος, ευγένεια.και κάνει ότι υπόσχεται χωρίς εκπλήξεις.

Πνευματικά δικαιώματα © 2020 Χρήστου Θεόδωρος