Τα τελευταία χρόνια υπάρχει ξεκάθαρη παγκόσμια στροφή προς την ηλεκτροκίνηση η οποία δεν ακολουθήθηκε από τη χώρα μας λόγω του δυσμενούς οικονομικού κλίματος. Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο πάρθηκαν μέτρα με  σκοπό την προώθηση. Έχει αποφασιστεί η διάθεση συνολικά του ποσού των 100 εκατομμυρίων ευρώ για την επιδότηση της αγοράς αυτοκινήτων, μοτοσικλετών, ποδηλάτων και πατινιών, ειδικότερα για:

Φυσικά πρόσωπα:

Ειδικότερα όσον αφορά τα Ι.Χ. ηλεκτρικά αυτοκίνητα η επιδότηση αυτή φτάνει στο 20% της λιανικής προ φόρων αξίας του αυτοκινήτου για αυτοκίνητα με αξία εώς 30.000€ με ανώτερο όριο τις 6.000€. Για αυτοκίνητα με λιανική προ φόρων αξία άνω των 30.000€ το ποσοστό της επιδότησης μειώνεται στο 15% και όριο τα 6.000€. Στην περίπτωση στην οποία υπάρχει και παλιό όχημα για απόσυρση τότε η επιδότηση αυξάνεται κατά 1.000€ με την απόσυρση του. Επιπλέον προβλέπεται η επιδότηση για την αγορά οικιακού φορτιστή με το ποσό των 500€.

Ταξί:

Για τα ταξί προβλέπεται επιδότηση 25% επί της λιανικής προ φόρων αξίας και έως 8.000€ αμιγώς ηλεκτρική αυτοκίνητα. Για τα υβριδικά αυτοκίνητα με ρύπους μέχρι 50gr2/km(Plug-in Hybrid)  προβλέπεται επιδότηση 15% επί της λιανικής προ φόρων αξίας εώς του ποσού των 5.500€. Σε περίπτωση αποσύρσης παλαιού ταξί προβλέπεται επιδότηση ύψους 2.500€.

Νομικά πρόσωπα (Εταιρείες):

Επιδότηση της τάξης του 15% επί της λιανικής προ φόρων αξίας του αυτοκινήτου μέχρι του ποσού των 5.500€. Για υβριδικό όχημα μεταφοράς εμπορευμάτων μεικτού βάρους εώς και 3,5 τόνους προβλέπεται επιδότηση 4.000€. Κάθε εταιρεία ανεξαρτήτως μορφής και μεγέθους δικαιούται 3 οχήματα με εξαίρεση τα νησιά όπου ο αριθμός ανεβαίνει στα έξι οχήματα.

Α.Μ.Ε.Α. και πολύτεκνοι 

Προβλέπεται επιπλέον επιδότηση της τάξης των 1.000€

Επιπλέον μέτρα:

Τα επιπλέον μέτρα για την προώθηση της ηλεκτροκίνησης και τη στροφή της χώρας σε καθαρές πηγές ενέργειας είναι τα παρακάτω:

  1. Γίνεται υποχρεωτική η εγκατάσταση υποδομών φόρτισης ηλεκτρικών αυτοκινήτων στα νέα κτίρια, πράγμα το οποίο ισχύει σε πολλές χώρες της Ευρώπης εδώ και αρκετά χρόνια
  2. Θέσπιση κινήτρων για την προσέγγιση παραγωγικών επενδύσεων για όλη την αλυσίδα της ηλεκτροκίνησης.
  3. Θέσπιση ελεύθερης στάθμευσης των ηλεκτρικών οχημάτων, καθώς και λήψη μέριμνας για την χωροθέτηση θέσεων στάθμευσης και φόρτισης των οχημάτων στους δήμους.
  4. Σταδιακή αντικατάσταση των οχημάτων του Δημοσίου με τα αντίστοιχα ηλεκτρικά.
  5. Καθίσταται υποχρεωτική η εγκατάσταση σημείων φόρτισης σε κάθε νέο κτίριο και διευκολύνεται η εγκατάσταση τέτοιων σταθμών στα υφιστάμενα κτίρια.
  6. Ανάπτυξη υποδομών του δικτύου ώστε να γίνουν ανταγωνιστικές υπηρεσίες φόρτισης των ηλεκτρικών οχημάτων, μέτρο που θα βοηθήσει νέες επενδύσεις.
  7. Τέλος, νομοθετούνται οι κανόνες ασφαλείας για την εγκατάσταση και λειτουργία των σταθμών φόρτισης καθώς και η εκπαίδευση των τεχνικών και των συνεργείων.
Haris Gogas
Haris Gogas
2024-01-23
Άριστη εξυπηρέτηση, επαγγελματισμός και φυσικά το αποτέλεσμα ένα άψογο αυτοκίνητο χωρίς καμία ταλαιπωρία από Γερμανία. Συγχαρητήρια και ευχαριστώ και πάλι τον Θοδωρή. Άψογη μεταφορική, γάτος εκτελωνιστής και φυσικά ο μαέστρος Θοδωρής δίνει ρέστα. Με κλειστά μάτια θα εμπιστευτώ ξανά την Car For You.
Panagiotis Vlachalis
Panagiotis Vlachalis
2024-01-19
Πρώτη φορά αγοράσα αυτοκίνητο από Γερμανία, συνιστώ την έταιρεια ανεπιφύλακτα, την χαρακτηρίζει επαγελματισμος, ευγένεια.και κάνει ότι υπόσχεται χωρίς εκπλήξεις.
Iordanis Pahatiroglou
Iordanis Pahatiroglou
2023-12-15
Άψογη εξυπηρέτηση με επαγγελματισμό κ φιλικότητα. Η παράδοση ήταν πολύ πιο γρήγορη από όσο περιμέναμε.
merielen papadaki
merielen papadaki
2023-12-15
Αξιόπιστος,φιλικός επαγγελματίας. Ανέλπιστα γρήγορη παράδοση. Τον συνιστώ ανεπιφύλακτα.
GERASIMOS VERGOTIS
GERASIMOS VERGOTIS
2023-11-11
Η εταιρεία CarForYou με την εμπειρία και γνώση που διαθέτει εμπνέει εμπιστοσύνη για τις υπηρεσίες που παρέχει. Ο άρτιος επαγγελματισμός χαρακτηρίζει τον κ. Χρήστου Θεόδωρο, ο οποίος αποτελεί πολύτιμο σύμβουλο, φιλικό και πρόθυμο να επιλύσει κάθε απορία και ζήτημα που αφορά στην επιλογή και εισαγωγή αυτοκινήτου από το εξωτερικό. Άνθρωπος που γνώρισα από κοντά και εκτίμησα την προσωπικότητα του.
Μάριος Ευθυμίου
Μάριος Ευθυμίου
2023-10-02
Πήρα τηλέφωνο.ειπαν θα με καλέσουν σε λίγο.τελικα δεν με κάλεσαν πότε.. φανταζομαι στα μετέπειτα τι επικοινωνία θα υπήρχε..
Thanasis Tsagkliotis
Thanasis Tsagkliotis
2023-10-01
Ότι και να πεις είναι λίγο. Έντιμος και καθαρός στα λόγια του ,γνωστής του αντικειμένου . Θοδωρη σε ευχαριστώ πολύ για τον επαγγελματισμό σου και για όλα αυτά που με συμβούλεψες για την αγορά του αυτοκινήτου μου . Με την βοήθεια σου εκανα πραγματικά την καλύτερη επιλογή . Εξαιρετικός άνθρωπος !!!!! Μόλις έρθω βόλτα Θεσσαλονίκη θα έρθω να σε γνωρίστουμε και απο κοντα
zacharias bountolas
zacharias bountolas
2023-09-23
Κε Θόδωρε σε ευχαριστώ πολύ ! Απόλαυσα κάθε στιγμή, από την επιλογή του αυτοκινήτου μέχρι την στιγμή που τοποθέτησες τις πινακίδες. Σε συστήνω ανεπιφύλακτα σε όποιον επιθυμεί να αγοράσει αυτοκίνητο από Γερμανία. Σου εύχομαι καλές δουλειές, υγεία και ότι επιθυμείς για σένα και την οικογένεια σου ! Και πάλι σε ευχαριστώ ! Ζαχαρίας Μπουντόλας
charalampos petroktistis
charalampos petroktistis
2023-09-08
Εξαιρετικός επαγγελματίας και άνθρωπος! Οι όποιες αρνητικές κριτικές υπάρχουν δεν έχουν λογική υπόσταση και κανένα επιχείρημα... Είναι απλά ακόμα μια διαφήμιση στο πρόσωπο του εν λόγω επαγγελματία.. Εν κατά κλείδι... Όσα δε φτάνει η αλεπού....
Mike Mike
Mike Mike
2023-08-05
Άψογη εξυπηρέτηση.

Πνευματικά δικαιώματα © 2020 Χρήστου Θεόδωρος