Τα τελευταία χρόνια βλέπουμε να δίνονται φορολογικά και άλλα κίνητρα για την εισαγωγή ηλεκτρικών αυτοκινήτων. Ο λόγος είναι η τάση και ανάγκη για καθαρότερες μορφές κίνησης. Το πρόβλημα που υπάρχει, στη χώρα μας και ιδιαίτερα στα μεγάλα αστικά κέντρα είναι η φόρτιση τους καθώς μεγάλο μέρος του πληθυσμού δεν έχει σταθερό σημείο να παρκάρει το αυτοκίνητο του στο οποίο θα μπορούσε να εγκαταστήσει σταθμό φόρτισης και να εκμεταλλευτεί το χαμηλό κόστος χρήσης ενός ηλεκτρικού αυτοκινήτου.

Ενδιάμεση κατάσταση μεταξύ ηλεκτρικών και θερμικών αυτοκινήτων είναι τα Plug In Υβριδικά αυτοκίνητα.

Τα Plug In Υβριδικά αυτοκίνητα είναι υβριδικά αυτοκίνητα* τα οποία όμως έχουν και μπαταρίες (μικρότερης χωρητικότητας από τα αμιγώς ηλεκτρικά) που τα επιτρέπουν να κινούνται αμιγώς ηλεκτρικά για 40-50 χιλιόμετρα. Η φόρτιση μπορεί να γίνει μέσω οικιακής πρίζας ή μέσω σταθμού φόρτισης (σε μικρότερο φυσικά χρόνο). Όταν καταναλωθεί η ηλεκτρική τους ενέργεια, λειτουργούν σαν απλά υβριδικά. Το θερμικό μοτέρ μπορεί να είναι είτε βενζίνης είτε πετρελαίου. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να εκμεταλλεύονται το σχεδόν μηδενικό κόστος κίνησης των ηλεκτρικών αλλά και την απεριόριστη αυτονομία και χαμηλή κατανάλωση των υβριδικών. Λόγω του ότι η χωρητικότητα των μπαταριών είναι σχετικά μικρή, ο χρόνος φόρτισης είναι μικρός το οποίο τους προσθέτει ένα ακόμα πλεονέκτημα. Η συντήρηση τους αφορά ως επί το πλείστων τον τομέα του κινητήρα εσωτερικής καύσης με ανάλογο κόστος με τα συμβατικά αυτοκίνητα.

Για να προωθηθεί η αγορά και εισαγωγή των plug in υβριδικών αυτοκινήτων έχουν δοθεί κίνητρα στα τέλη ταξινόμησης τους και αυτό είναι:

  1. Το μισό από αυτό ενός απλού αυτοκινήτου όταν έχουν πάνω από 50 γραμμάρια διοξείδιο του άνθρακα.
  2. Το ένα τέταρτο από αυτό ενός απλού αυτοκινήτου όταν έχουν κάτω από 50 γραμμάρια διοξείδιο του άνθρακα.

Όσον αφορά τα χαρακτηριστικά των Plug In Υβριδικών αυτοκινήτων σας παραθέτουμε την παρακάτω λίστα με σχεδόν το σύνολο αυτών που αυτή τη στιγμή να εισάγει κανείς από την Ευρώπη.

Τα παρακάτω χαρακτηριστικά είναι βάσει των προδιαγραφών των κατασκευαστών.

*Υβριδικά αυτοκίνητα: Είναι αυτοκίνητα τα οποία για να επιτύχουν την κίνηση τους χρησιμοποιούν παραπάνω από μια πηγές κίνησης. Συνήθως αυτά που συναντάμε είναι αυτοκίνητα με θερμικό κινητήρα (βενζίνης ή πετρελαίου) σε συνδυασμό με ηλεκτροκινητήρα και μικρές μπαταρίες. Οι μπαταρίες αυτές αποφορτίζονται κατά τη διάρκεια λειτουργίας του ηλεκτροκινητήρα ενώ φορτίζονται κατά την επιβράδυνση του οχήματος. Με αυτό τον τρόπο ανακτούν ενέργεια και επιτυγχάνουν οικονομία στο καύσιμο.

Haris Gogas
Haris Gogas
2024-01-23
Άριστη εξυπηρέτηση, επαγγελματισμός και φυσικά το αποτέλεσμα ένα άψογο αυτοκίνητο χωρίς καμία ταλαιπωρία από Γερμανία. Συγχαρητήρια και ευχαριστώ και πάλι τον Θοδωρή. Άψογη μεταφορική, γάτος εκτελωνιστής και φυσικά ο μαέστρος Θοδωρής δίνει ρέστα. Με κλειστά μάτια θα εμπιστευτώ ξανά την Car For You.
Panagiotis Vlachalis
Panagiotis Vlachalis
2024-01-19
Πρώτη φορά αγοράσα αυτοκίνητο από Γερμανία, συνιστώ την έταιρεια ανεπιφύλακτα, την χαρακτηρίζει επαγελματισμος, ευγένεια.και κάνει ότι υπόσχεται χωρίς εκπλήξεις.
Iordanis Pahatiroglou
Iordanis Pahatiroglou
2023-12-15
Άψογη εξυπηρέτηση με επαγγελματισμό κ φιλικότητα. Η παράδοση ήταν πολύ πιο γρήγορη από όσο περιμέναμε.
merielen papadaki
merielen papadaki
2023-12-15
Αξιόπιστος,φιλικός επαγγελματίας. Ανέλπιστα γρήγορη παράδοση. Τον συνιστώ ανεπιφύλακτα.
GERASIMOS VERGOTIS
GERASIMOS VERGOTIS
2023-11-11
Η εταιρεία CarForYou με την εμπειρία και γνώση που διαθέτει εμπνέει εμπιστοσύνη για τις υπηρεσίες που παρέχει. Ο άρτιος επαγγελματισμός χαρακτηρίζει τον κ. Χρήστου Θεόδωρο, ο οποίος αποτελεί πολύτιμο σύμβουλο, φιλικό και πρόθυμο να επιλύσει κάθε απορία και ζήτημα που αφορά στην επιλογή και εισαγωγή αυτοκινήτου από το εξωτερικό. Άνθρωπος που γνώρισα από κοντά και εκτίμησα την προσωπικότητα του.
Μάριος Ευθυμίου
Μάριος Ευθυμίου
2023-10-02
Πήρα τηλέφωνο.ειπαν θα με καλέσουν σε λίγο.τελικα δεν με κάλεσαν πότε.. φανταζομαι στα μετέπειτα τι επικοινωνία θα υπήρχε..
Thanasis Tsagkliotis
Thanasis Tsagkliotis
2023-10-01
Ότι και να πεις είναι λίγο. Έντιμος και καθαρός στα λόγια του ,γνωστής του αντικειμένου . Θοδωρη σε ευχαριστώ πολύ για τον επαγγελματισμό σου και για όλα αυτά που με συμβούλεψες για την αγορά του αυτοκινήτου μου . Με την βοήθεια σου εκανα πραγματικά την καλύτερη επιλογή . Εξαιρετικός άνθρωπος !!!!! Μόλις έρθω βόλτα Θεσσαλονίκη θα έρθω να σε γνωρίστουμε και απο κοντα
zacharias bountolas
zacharias bountolas
2023-09-23
Κε Θόδωρε σε ευχαριστώ πολύ ! Απόλαυσα κάθε στιγμή, από την επιλογή του αυτοκινήτου μέχρι την στιγμή που τοποθέτησες τις πινακίδες. Σε συστήνω ανεπιφύλακτα σε όποιον επιθυμεί να αγοράσει αυτοκίνητο από Γερμανία. Σου εύχομαι καλές δουλειές, υγεία και ότι επιθυμείς για σένα και την οικογένεια σου ! Και πάλι σε ευχαριστώ ! Ζαχαρίας Μπουντόλας
charalampos petroktistis
charalampos petroktistis
2023-09-08
Εξαιρετικός επαγγελματίας και άνθρωπος! Οι όποιες αρνητικές κριτικές υπάρχουν δεν έχουν λογική υπόσταση και κανένα επιχείρημα... Είναι απλά ακόμα μια διαφήμιση στο πρόσωπο του εν λόγω επαγγελματία.. Εν κατά κλείδι... Όσα δε φτάνει η αλεπού....
Mike Mike
Mike Mike
2023-08-05
Άψογη εξυπηρέτηση.

Πνευματικά δικαιώματα © 2021, 2022 Χρήστου Θεόδωρος