Τα τελευταία χρόνια βλέπουμε να δίνονται φορολογικά και άλλα κίνητρα για την εισαγωγή ηλεκτρικών αυτοκινήτων. Ο λόγος είναι η τάση και ανάγκη για καθαρότερες μορφές κίνησης. Το πρόβλημα που υπάρχει, στη χώρα μας και ιδιαίτερα στα μεγάλα αστικά κέντρα είναι η φόρτιση τους καθώς μεγάλο μέρος του πληθυσμού δεν έχει σταθερό σημείο να παρκάρει το αυτοκίνητο του στο οποίο θα μπορούσε να εγκαταστήσει σταθμό φόρτισης και να εκμεταλλευτεί το χαμηλό κόστος χρήσης ενός ηλεκτρικού αυτοκινήτου.

Ενδιάμεση κατάσταση μεταξύ ηλεκτρικών και θερμικών αυτοκινήτων είναι τα Plug In Υβριδικά αυτοκίνητα.

Τα Plug In Υβριδικά αυτοκίνητα είναι υβριδικά αυτοκίνητα* τα οποία όμως έχουν και μπαταρίες (μικρότερης χωρητικότητας από τα αμιγώς ηλεκτρικά) που τα επιτρέπουν να κινούνται αμιγώς ηλεκτρικά για 40-50 χιλιόμετρα. Η φόρτιση μπορεί να γίνει μέσω οικιακής πρίζας ή μέσω σταθμού φόρτισης (σε μικρότερο φυσικά χρόνο). Όταν καταναλωθεί η ηλεκτρική τους ενέργεια, λειτουργούν σαν απλά υβριδικά. Το θερμικό μοτέρ μπορεί να είναι είτε βενζίνης είτε πετρελαίου. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να εκμεταλλεύονται το σχεδόν μηδενικό κόστος κίνησης των ηλεκτρικών αλλά και την απεριόριστη αυτονομία και χαμηλή κατανάλωση των υβριδικών. Λόγω του ότι η χωρητικότητα των μπαταριών είναι σχετικά μικρή, ο χρόνος φόρτισης είναι μικρός το οποίο τους προσθέτει ένα ακόμα πλεονέκτημα. Η συντήρηση τους αφορά ως επί το πλείστων τον τομέα του κινητήρα εσωτερικής καύσης με ανάλογο κόστος με τα συμβατικά αυτοκίνητα.

Για να προωθηθεί η αγορά και εισαγωγή των plug in υβριδικών αυτοκινήτων έχουν δοθεί κίνητρα στα τέλη ταξινόμησης τους και αυτό είναι:

  1. Το μισό από αυτό ενός απλού αυτοκινήτου όταν έχουν πάνω από 50 γραμμάρια διοξείδιο του άνθρακα.
  2. Το ένα τέταρτο από αυτό ενός απλού αυτοκινήτου όταν έχουν κάτω από 50 γραμμάρια διοξείδιο του άνθρακα.

Όσον αφορά τα χαρακτηριστικά των Plug In Υβριδικών αυτοκινήτων σας παραθέτουμε την παρακάτω λίστα με σχεδόν το σύνολο αυτών που αυτή τη στιγμή να εισάγει κανείς από την Ευρώπη.

Τα παρακάτω χαρακτηριστικά είναι βάσει των προδιαγραφών των κατασκευαστών.

*Υβριδικά αυτοκίνητα: Είναι αυτοκίνητα τα οποία για να επιτύχουν την κίνηση τους χρησιμοποιούν παραπάνω από μια πηγές κίνησης. Συνήθως αυτά που συναντάμε είναι αυτοκίνητα με θερμικό κινητήρα (βενζίνης ή πετρελαίου) σε συνδυασμό με ηλεκτροκινητήρα και μικρές μπαταρίες. Οι μπαταρίες αυτές αποφορτίζονται κατά τη διάρκεια λειτουργίας του ηλεκτροκινητήρα ενώ φορτίζονται κατά την επιβράδυνση του οχήματος. Με αυτό τον τρόπο ανακτούν ενέργεια και επιτυγχάνουν οικονομία στο καύσιμο.

ανστασιος αβραμιδης
ανστασιος αβραμιδης
2024-04-29
Σωστό....
Mixalis Liousias
Mixalis Liousias
2024-04-18
Ευχαριστώ τον Θοδωρή για την βοήθεια και την υποστήριξη σχετικά με την εισαγωγή του αυτοκινήτου μου από την Γερμανία καθώς ήταν άψογος επαγγελματίας και πλήρης διαφάνεια σχετικά με την όλη διαδικασία από την εύρεση του οχήματος εώς και την παράδοση του.
Fotis D
Fotis D
2024-04-18
Theodore was great, reassuring and handling everything like a champ, advising me on the correct car for me and taking care of any mishaps! Highly recommended!
ILIAS TYRELIS
ILIAS TYRELIS
2024-03-13
Ο Κος Χρήστου ανέλαβε νά μεταφερθεί τό αυτοκίνητο πού επέλεξα από τήν Γερμανία στήν πόρτα μου. Προηγουμένως μέ είχε ενημερώσει μέ μεγάλη ακρίβεια γιά τά ποσά πού θά πλήρωνα στό Τελωνείο και γιά τήν έκδοση αριθμού. Οι συνεργάτες του άριστοι και ικανότατοι. Τόν ευχαριστώ πολύ γιά όλα.
Dionisis Kokkotos
Dionisis Kokkotos
2024-03-12
Άριστη εξυπηρέτηση και επαγγελματισμός. Προβλήματα και δυσκολίες από άλλον εμπορο τα έλυσε ο Θοδωρής!!
Giannis Vekris
Giannis Vekris
2024-02-28
Το Ευχαριστώ είναι πολύ λίγο για τον ΚΥΡΙΟ Χρίστου άψογος επαγγελματίας! ! Άριστη εξυπηρέτηση Πολύ φιλικός πάντα απαντούσε στο τηλ,τον συνιστώ ανεπιφύλακτα !!!,
Domenico
Domenico
2024-02-20
Thanks To 'Car for you' for getting my wife her dream car, all so smoothly and very professionally. They were very quick to respond and very informative from the get go and even the after sales was pretty impressive. Thank you Theodore and team, hopefully we get to bring another car in the near future. Domenico
Haris Gogas
Haris Gogas
2024-01-23
Άριστη εξυπηρέτηση, επαγγελματισμός και φυσικά το αποτέλεσμα ένα άψογο αυτοκίνητο χωρίς καμία ταλαιπωρία από Γερμανία. Συγχαρητήρια και ευχαριστώ και πάλι τον Θοδωρή. Άψογη μεταφορική, γάτος εκτελωνιστής και φυσικά ο μαέστρος Θοδωρής δίνει ρέστα. Με κλειστά μάτια θα εμπιστευτώ ξανά την Car For You.
Panagiotis Vlachalis
Panagiotis Vlachalis
2024-01-19
Πρώτη φορά αγοράσα αυτοκίνητο από Γερμανία, συνιστώ την έταιρεια ανεπιφύλακτα, την χαρακτηρίζει επαγελματισμος, ευγένεια.και κάνει ότι υπόσχεται χωρίς εκπλήξεις.

Πνευματικά δικαιώματα © 2021, 2022 Χρήστου Θεόδωρος